Skip links

Відбувся перший тур підготовчих курсів для кандидатів

У суботу 7 травня 2022 р. Б. У приміщенні Вищої Духовної Семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого відбувся перший тур підготовчих курсів для кандидатів, які готуються до вступу в духовний навчальний заклад.

Підготовчі курси розпочалися із молитви за припинення війни в Україні, яку очолив архиєпископ і митрополит Василій Семенюк. Після молитви, ректор семінарії о. Іван Римар привітав юнаків, які виявили бажання служити Богові, ознайомив кандидатів із програмою підготовчих курсів та побажав успіху.

Першу науку Владика Василій розпочав із духовного слова та знайомства з юнаками, опісля, в загальних рисах, представив та обговорив з братами історію Церкви, розпочинаючи від часів Ісуса Христа і закінчуючи сьогоденням. Також Владика засвідчив про підпільну Українську Греко-Католицьку Церкву, а також згадав провідних постатей церкви: митрополита А. Шептицького та Патріарха Й. Сліпого. В кінці науки Владика провів музичне прослуховування кандидатів. Науку завершили молитвою до Пресвятої Богородиці, після якої, Владика Василій уділив усім присутнім Архиєрейське благословення.

Другу науку було розпочато Пасхальним тропарем «Христос Воскрес», під проводом о. д-ра Михаїла Пастуха духівника та викладача семінарії. Отець Михаїл провів науку по книгах Святого Письма, також, коротко обговорив із братами події Старого та Нового завтів. Завершився перший етап підготовчих курсів молитвою до Пресвятої Богородиці.

Повідомив бр. Олег Кутрань