Skip links

З 20 по 22 березня у стінах Вищої Духовної Семінарії відбулися великопосні реколекції

Великий піст – особливий час внутрішнього занурення в себе і відновлення близькості з Богом. Час, який готує наше тіло і душу до зустрічі з воскреслим Христом.

Цьогоріч особливість цього періоду була у тому, що реколектантом послужив владика Максим Рябуха (помічник єпархіального єпископа Донецького екзархату).

Владика Максим походить із згромадження святого Дона Боско, так звані селезіани.

У перший день реколектант зосередив увагу братів на питанні: «Ким я є для Бога?». Щиро ділячись власним досвідом він дав зрозуміти кожному наскільки цінними ми є для Бога.

Наступного дня роздумували над питаннями: «Ким Бог є для мене?» та «Що робити, коли Бог кличе йти за Ним?». Владика вдало розвивав думку навколо покликання і ділився як будувати добрі стосунки з люблячим Богом.

Крайній день реколекцій був наповнений роздумами те, що значить бути «добрим пастирем». На прикладі Ісуса Христа, владика показав братам риси справжнього душпастиря.

Впродовж усіх днів реколектант проводив особисті духовні розмови з братами, підтримуючи та надихаючи кожного зокрема. Відкритість та простота владики Максима склала дуже приємне враження на семінаристів.

Щиро дякуємо єпископу за цей особливо цінний час, за науки та ділення, за глибокі та щирі роздуми про важливе.

Усі брати неймовірно збагатились його досвідом духовної мандрівки за Христом. Многих і благих років життя!

Повідомив бр. Дмитро Телев'як, 7 курс / Фото бр. Роман Іващук, 2 курс