Skip links

“Дивись на себе так, як на тебе дивиться Бог!”, – День духовної віднови в стінах семенарії

123

На честь свята Воздвиження Чесного Хреста Господнього в стінах семінарії відбувся день духовної віднови. Він розпочався всенічною службою, яка включала Велику Вечірню, Утреню і Перший час, а також урочисте винесення прикрашеного квітами хреста.

Наступного дня, після урочистої Літургії, отець Єремія, монах-студит, провів духовну конференцію на тему “Ким ти є для Бога?”. У ній зачіпалися такі теми, як важливість бачити себе очима Бога, здорова любов до себе та важливість не уникати себе. Після короткого відпочинку, під час якого кожен міг прийти до отця на духовну розмову, відбулося продовження конференції.

У другій частині о. Єремія навів приклад із Святого Письма, в якому йшлося про царя Давида, котрий, хоч і згрішив, але був прощений Богом через пророка. Цим отець підкреслив милосердя Бога та Його любов до нас. Також згадувалася притча про “Блудного сина”, або точніше “Милосердного Батька”, в контексті якої отець показав важливість покаяння. День духовної віднови завершився вервицею за мир та спокій в Україні та Вечірнею. Нехай слово, яке посіяв Бог через свого слугу о. Єремію, проросте і дасть гідний плід у нашому житті.

Фото: бр. Вадим Ярема, 3-ій курс/Повідомив: бр. Руслан Іванущин, 3-ій курс